Personaliseerbare smartwatch Samenwerking Twikit - Raytech

3D geprinte horloge in titanium

Samenwerking Twikit & Raytech

Twikit – smartwatch configurator

Twikit, gespecialiseerd in 3D customization oplossingen, ontwikkelde een configurator die het mogelijk maakt om horloges & smartwatches te personaliseren. De configurator kan gebruikt worden op elk digitaal platform.

Zo kunnen de afmetingen van de smartwatch aangepast worden naargelang de vorm van de pols en kan de horlogebehuizing variëren van een klassieke tot eerder sportieve look. Bijkomende personalisatie, zoals tekst, logo of oppervlaktetextuur kunnen tot slot toegevoegd worden.

Raytech- productie van horlogebehuizingen

Eenmaal de configuratie klaar is, wordt automatisch een STL-bestand gegenereerd en doorgestuurd naar de productie-eenheid van Raytech. Aan de hand van een 3D poederbed metaalprinter worden de uniek gepersonaliseerde horlogebehuizingen geproduceerd. Na het printen worden de behuizingen zorgvuldig nabewerkt.

De 3D geprinte horloges zijn geproduceerd in titanium wat zorgt voor een licht en aangenaam gevoel rond de pols.

 

Family of the future

De personaliseerbare 3D geprinte horloge is ontwikkeld in kader van het ‘Family of the future-project’, een initiatief van FLAM3D. Het project brengt 3D printbedrijven dichter bij elkaar en creëert samenwerkingsverbanden tussen Vlaamse bedrijven met een belang in 3D printing.

Technologische samenwerking – innovatie

De samenwerking tussen Twikit & Raytech is een mooi voorbeeld van wat samenwerking tussen Vlaamse bedrijven kan betekenen op vlak van innovatie. De synergie tussen twee ondernemingen met verschillende activiteiten kan relatief snel leiden tot creatieve & innovatieve projecten.

Raytech bedankt Twikit dan ook van harte voor de aangename & constructieve samenwerking.

 

Zie ook: Volledig artikel omtrent smartwatch case

We can offer you a solution

Ask your question