Titanium brilmonturen Additive Manufacturing EOS

7 juli 2016

Unieke titanium brilmonturen

Sinds 1884 staat de naam Hoet synoniem voor uniek en opvallend onopvallend design. Als Raytech zijnde zijn we dan ook uiterst trots op de samenwerking met Hoet Eyewear.

Eén van de voordelen van Additive Manufacturing is de grote en ongeziene vrijheid op gebied van ontwerp en design. Dit voordeel zette Patrick Hoet aan om als eerste met een volledige 3D geprinte titanium brillencollectie uit te pakken. En met succes, ondertussen zijn er al acht verschillende modellen de revue gepasseerd én de negende is op komst! Onze partner voor de productie van deze unieke brilmonturen is het Duitse EOS.

Nabewerking

Op dit moment slaagt Raytech erin om op 0.025 mm nauwkeurig te printen. Deze tolerantie wordt pas op het einde van het proces gehaald nadat de stukken zijn nabewerkt.

Het spreekt voor zich dat een geprinte brilmontuur een hogere ruwheid heeft dan een gefreesd stuk. Net hierom zijn er verschillende nabewerkingstechnieken zoals trommelen, polijsten, natstralen,.. om zo tot de gewenste afwerking te komen. Raytech investeerde in een natstraalinstallatie van Rösler om de 3D-geprinte delen nauwkeurig te kunnen nabewerken.

We kunnen dus besluiten, metaalprinten en nabewerking gaan hand in hand.

Lees het volledige artikel:
http://www.eos.info/case_studies/raytech-3d-printed-titanium-eyeglass-frames

Bekijk onze case study:
http://raytech.be/unieke-3d-geprinte-brilmonturen/

We can offer you a solution

Ask your question