High speed micro lasersnijden

High speed lasersnijden

High speed lasernijden of hoge acceleratie lasersnijden?

Ondanks het feit dat snijsnelheid en acceleratie beide belangrijke parameters zijn bij het lasersnijden verschillen ze toch enigszins van elkaar;
Hoge tot zeer hoge snijsnelheden zijn enkel en alleen mogelijk bij het snijden van stukken met grotere afmetingen. Dit betekent dat er bij het lasersnijden van kleine componenten geen hoge snijsnelheden gehaald kunnen worden. Om kleine componenten met vele details toch snel te kunnen verwerken wordt daarom eerder gewerkt met acceleraties dan met snijsnelheid.

 

Toepassingen high speed lasersnijden

Standaard lasermachines moeten sterk afremmen op het moment dat een scherpe hoek, gat of complexe contour gesneden dient te worden. Het is deze vertraging die zorgt voor lage snijsnelheden en voor langere productietijden. Door gebruik te maken van laserapparatuur die de mogelijkheid heeft om snelle acceleraties door te voeren, kunnen kleine stukken met complexe vormen snel, efficiënt en economisch gesneden worden.
Voornamelijk componenten met een groot aantal gaten en scherpe hoeken hebben baat bij verwerking op een hoge acceleratie lasermachine.

 

Hoge acceleratie lasermachine

Raytech heeft een vlakbedlaser ontwikkeld die uiterst hoge acceleraties kan uitvoeren. Deze micro lasermachine maakt het mogelijk om kleine metalen onderdelen veel sneller te snijden in vergelijking met standaard lasermachines op de markt, zonder verlies aan nauwkeurigheid. Afhankelijk van materiaaldikte wordt een standaardtolerantie van 20µm gerekend. Door middel van verdere optimalisatie zijn nauwkeurigheden van 10µm ook haalbaar.

Hoe precisie verhogen:

  • ‘Verfijnen’ NC Code
    • Geoptimaliseerde nesting, snijbreedtecompensatie en snijvolgorde
  • Opspanning
    • Lasersnijden met kalibers

 

We can offer you a solution

Ask your question