Laserbewerkingen: toepassingen & voorbeelden

Shims vanaf dikte 0,01mm!

Dikteplaatjes en/of pasringen worden gebruikt om een nauwkeurige positionering en uitlijning van machines en componenten te bekomen. Shims kunnen geproduceerd worden vanaf een dikte van 0,01mm.

Lees verder

Gripper voor geavanceerde weefmachines

Oorspronkelijk bestond deze gripper uit zeven onderdelen die op basis van verschillende bewerkingen werden geproduceerd. Raytech herleidde deze zeven onderdelen naar één onderdeel met één snijproces.

Lees verder

Chromaluxe op maat

Chromaluxe fotoplaten kunnen aan de hand van lasersnijden op maat gesneden worden. Vergeleken met snijtechnieken die gebruik maken van snijgereedschappen heeft lasersnijden enkele specifieke voordelen bij het verwerken van Chromaluxe sublimatieplaat.

Lees verder

Rotor-stator – elektrische motoren/transformatoren

Als toeleverancier produceert Raytech lamination stacks door middel van verschillende laserbewerkingen. Deze stacks (blikpakket), geproduceerd met strikte toleranties, vormen de kern van rotoren en statoren in hoogtechnologische elektrische motoren.

Lees verder

Micro lasersnijden van stents

Voor een klant, ontwikkelde Raytech een custom-made buislasersnijmachine voor de serieproductie van stents. Deze lasermachine maakt het mogelijk om buismateriaal met hoge snijsnelheden te verwerken.

Lees verder

Hoog precisie kalibratieplaatje

KLA Tencor zocht een geschikte partner voor de ontwikkeling van een nieuw kalibratieplaatje voor optische meetapparatuur. Deze component kwam tot stand dankzij een mix van verschillende laserbewerkingen.

Lees verder