Lasermarkeren

Lasermarkeren (Markeren door middel van lasergravure)

Lasermarkeren

Lasermarkeren van materialen kan gebeuren door zowel lasergraveren als door gloeien. De termen lasermarkeren en lasergraveren worden dus vaak door elkaar gebruikt maar zijn in principe hetzelfde. Lasergraveren is uiteindelijk een methode om een iets te markeren door middel van laser.

 

Toepassingen

Leent zich uitstekend voor:

  • Logo’s – afbeeldingen (branding)
  • Namen
  • QR-codes
  • Serienummers
  • Kentekenplaatjes machinebouw
  • Anti-namaak

 

 

Graveren van 3D vormen

De aanwezige graveerlasermachines laten het toe om ‘vrije vormen’ te graveren. Zo kunnen naast 2D componenten ook 3D onderdelen voorzien worden van een lasergravure. In bovenstaand voorbeeld worden titanium brillen voorzien van een identificatie. Ondanks de curve in de brilpootjes is het mogelijk om exact de lasergravure aan te brengen zoals op de tekening aangegeven staat.

 

 

Identificatie als laatste stap van productieproces

Als industriƫle toeleverancier staat Raytech in voor de productie van hoog nauwkeurige componenten aan de hand van lasertechnologie. Verscheidene lasertechnologieƫn zoals lasersnijden, laserlassen en 3D metaalprinten worden ingezet om bepaalde componenten en sub-assemblages te produceren. Finaal, kan indien vereist, een identificatie aangebracht worden door middel van laser.

Het markeren met laser biedt vaak een oplossing bij het identificeren van massaproducties waarbij kwaliteitscontrole en traceerbaarheid een grote rol spelen.

 

 

We can offer you a solution

Ask your question