Productie prototypes3D geprinte spuitkop

Rapid prototyping

Snel prototypes aan de hand van 3D printing

3D printing is een uitstekende manier om snel prototypes te bekomen. In tegenstelling tot conventionele prototyping-technieken is er geen dure tooling of complexe/tijdrovende programmatie vereist. Hierdoor is het mogelijk om snel prototypes te produceren op een economische manier.

Ontwerpoptimalisatie

De spuitkoppen worden gebruikt in de voedingsindustrie voor het verdelen van slagroom. Door samen met de klant het ontwerp aan te passen werd een opmerkelijke kostenbesparing gerealiseerd.

Door de ontwerpaanpassingen werd er:

  • minder materiaal gebruikt.
  • minder lang geprint.
  • minder nabewerkt door creatie van functionele support.
    • Bij 3D metaalprinten is er altijd een supportstructuur nodig om het printobject te verbinden met de bouwplaat. Het verwijderen van deze supportstructuren kan in sommige gevallen arbeidsintensief zijn. Door de supportstructuren tot een minimum te beperken kan er heel wat tijd bespaard worden tijdens de nabewerkingsfase.

Daarnaast zijn de materiaaleigenschappen van titanium ook uiterst geschikt om onderdelen te produceren voor de voedingssector alsook voor de medische sector.

Rapid prototyping

Aangezien er slechts een klein aantal spuitkoppen nodig waren, bleek 3D printing de meest geschikte manier om deze te produceren. Binnen enkele dagen werden de 3D titanium geprinte nozzles afgewerkt afgeleverd.

We can offer you a solution

Ask your question