Personaliseerbare smartwatch Samenwerking Twikit - Raytech

3D geprinte horloge in titanium

Samenwerking Twikit & Raytech

Twikit – smartwatch configurator

Twikit, gespecialiseerd in 3D customization oplossingen, ontwikkelde een online configurator die het mogelijk maakt om smartwatches te personaliseren. Dankzij deze tool kunnen de smartwatches volledig naar wens van de klant aangepast worden. Bijvoorbeeld, door de vorm van de behuizing aan te passen kan een klassieke of sportieve look bekomen worden. Daarnaast laat de configurator het toe om een tekst, logo of oppervlaketextuur snel aan het ontwerp toe te voegen.

 

Raytech- productie van horlogebehuizingen

Eenmaal de configuratie klaar is, wordt automatisch een STL-bestand gegenereerd en doorgestuurd naar de productie-eenheid van Raytech. Aan de hand van een 3D poederbed-metaalprinter wordt de uniek gepersonaliseerde horlogebehuizing geproduceerd in titanium. De keuze om titanium te gebruiken als printmateriaal zorgt ervoor dat de smartwatch licht & aangenaam aanvoelt rond de pols. Eenmaal de behuizing volledig nabewerkt is, kan de smartwatch geassembleerd worden.

 

Family of the future

De personaliseerbare 3D geprinte horloge is ontwikkeld in kader van het ‘Family of the future-project’, een initiatief van FLAM3D. Het project brengt 3D printbedrijven dichter bij elkaar en creëert samenwerkingsverbanden tussen Vlaamse bedrijven met een belang in 3D printing.

De samenwerking tussen Twikit & Raytech is een mooi voorbeeld van wat samenwerking tussen Vlaamse bedrijven kan betekenen op vlak van innovatie. De synergie tussen twee ondernemingen met verschillende activiteiten kan relatief snel leiden tot creatieve & innovatieve projecten.

Raytech bedankt Twikit dan ook van harte voor de aangename & constructieve samenwerking.

 

Zie ook: Volledig artikel omtrent smartwatch case

We can offer you a solution

Ask your question