Nieuws 3D printing, laserbewerkingen en activiteiten

Filtech Cologne
Filtration event

Als toeleverancier produceert Raytech diverse filterdelen aan de hand van micro laserbewerkingen. Op de Filtech beurs demonstreren we o.a. micro laserboren van plaat-en buismateriaal. Door middel van micro laserboren wordt het mogelijk om +1800 gaten per seconde te maken.

 

Filtech – The Filtration Event

Personaliseerbare & 3D geprinte smartwatch

Raytech ontworp en produceerde samen met Twikit personaliseerbare en 3D geprinte smartwatches in titanium.

Twikit ontwikkelde een online configurator die het mogelijk maakt om de smartwatches te personaliseren. Terwijl Raytech de productie van de titanium horlogebehuizingen op zich nam.

Lees meer

FLAG welcomes Raytech as one of its latest members!

Als industriële toeleverancier voor micro laserbewerkingen én 3D metaalprintoplossingen is de lucht-en ruimtevaartsector van strategisch belang voor Raytech. Door actief lid te zijn van de Vlaamse Luchtvaart Groep en het recent opgestart IBN-cluster, wil Raytech verder bijdragen tot ontwikkelingen in deze sector.

Lees meer

 

Nieuwe 3D Multi-Sensor meetmachine

Raytech specialiseert zich steeds verder in het produceren van componenten met zeer hoge nauwkeurigheden.

Om de kwaliteit van de goederen steeds te blijven garanderen was de investering in meetapparatuur met hogere nauwkeurigheid noodzakelijk.

Lees meer

Model nr. 9 is klaar!

Samen met Hoet Eyewear ontwikkelt & produceert Raytech brilmonturen uit titanium. Deze monturen worden geproduceerd aan de hand van Additive Manufacturing ook wel 3D printing genoemd.

Ondertussen zijn reeds 9 verschillende modellen geproduceerd, ontdek model nr. 9!

Lees meer

3D event Syntra, Sirris en Raytech

Raytech organiseerde samen met Syntra en Sirris een praktijkgerichte uiteenzetting omtrent 3D metaal printen. Deze uiteenzetting was tevens ook de laatste stap van het 4-delig opleidingsprogramma.

Lees meer…

3D printen: nieuwe techniek voor productie brilmonturen

Raytech produceert reeds 30 jaar brilmonturen aan de hand van laserbewerkingen. Zo worden er brilmonturen geproduceerd in buffelhoorn en kurk aan de hand van lasersnijden.

Dankzij Hoet Eyewear, produceert Raytech nu ook brillen aan de hand van 3D printing. De brillen worden geprint in titanium waardoor de monturen licht & uiterst sterk zijn.

Lees meer

3D-printing in vlaanderen verenigt zich in Flam3D

In het Vlaams parlement werd het nieuw Vlaams 3D printing platform “Flam3D” officieel voorgesteld onder leiding van directeur Kris Binon. Flam3D vertegenwoordigt bedrijven en organisaties die een plaats hebben in de 3D-printing waardeketen in Vlaanderen.

Lees meer