Productie brillen: prototype - massaproductieLaserbewerkingen & Additive Manufacturing

Productie brilmonturen

Van titanium tot buffelhoorn

Raytech produceert reeds 30 jaar brilmonturen aan de hand van verschillende productietechnieken. Naast standaard metalen brilmonturen uit titanium, brons of roestvrijstaal produceert Raytech brilmonturen uit exotische materialen. Enkele voorbeelden; brilmonturen uit kurk, buffelhoorn, riet,…

Massa productie brilmonturen – laserbewerkingen
Als toeleverancier procudeert Raytech verschillende brilmonturen aan de hand van lasersnijden en laserlassen. Deze lasertechnologieën maken het mogelijk om op grote schaal, unieke & complexe brilmonturen te produceren.

Laser-frezen
Voor bepaalde brillen ontwikkelde Raytech een laser-freesopstelling, hierdoor werd het mogelijk om de contour uit te laseren & de groef voor het glas in één machine-opstelling te produceren.

Additive Manufacturing.

Eén van de voordelen van Additive Manufacturing is de grote en ongeziene vrijheid op gebied van ontwerp. Dit voordeel zette Patrick Hoet aan om als eerste met een volledige 3D geprinte titanium brillencollectie uit te pakken.
Dankzij Patrick Hoet is Raytech begonnen met de productie van 3D geprinte brilmonturen. Deze worden voornamelijk geprint in titanium wat zorgt voor sterke & lichte brillen.

Door het laag-per-laag produceren aan de hand van 3D printing is het mogelijk om op maat gemaakte brillen op een efficiënte en economische manier te produceren.

Lees de volledig case:

 

Nabewerking 3D geprinte brillen

Het spreekt voor zich dat een geprinte brilmontuur een hogere ruwheid heeft dan een gefreesd stuk. Net hierom zijn er verschillende nabewerkingstechnieken zoals trommelen, polijsten, natstralen,.. om zo tot de gewenste afwerking te komen. Raytech heeft verschillende nabewerkingstechnieken in huis zodoende een afgewerkte brilmontuur te leveren. Naast oppervlaktestructuren kunnen coatings optioneel aangebracht worden naar wens.

Lees het volledige artikel:
http://www.eos.info/case_studies/raytech-3d-printed-titanium-eyeglass-frames

We can offer you a solution

Ask your question