Plaatwerk monumenten, kunst en architectuur

Cortenstaal lasersnijden

Cortenstaal is een veel gebruikt materiaal bij toepassingen zoals architectuur, kunst en decoratie. Naast cortenstaal is het uiteraard ook mogelijk om materialen zoals staal en RVS te verwerken.

Tekstplaat lasersnijden
Tekstplaat lasersnijden
Cortenstaal lasersnijden
Cortenstaal lasersnijden

Raytech kan cortenstaal plaatmateriaal laseren tot een dikte van 12mm. Bij het snijden van tekstplaten, kunstwerken en monumenten wordt extra gefocust op de afwerking van de snijranden.
Gladde snijranden zijn belangrijk zodat er geen snedes of letsels kunnen ontstaan bij het aanraken van de gesneden platen. Zeker voor straatmeubilair (bv. corstenstaal bloembakken en zitbanken) is het belangrijk om scherpe randen te vermijden.

 

Grote monumenten en kunstwerken

Door middel van lasersnijden kunnen meterslange sculpturen en monumenten gemaakt worden. Lasersnijden is een populaire productietechniek bij het maken van kunstwerken en sculpturen omdat er zeer snel unieke en opvallende vormen uit plaatmateriaal gesneden kunnen worden.

Lasersnijden aluminium letterkunst
Lasersnijden letterkunst
Monument lasersnijden
Monument (Brugge). Groot formaat lasersnijden

 

Groot aantal verschillende materialen beschikbaar

Naast cortenstaal zijn er nog een heleboel andere materialen beschikbaar die gebruikt kunnen worden voor het lasersnijden van decoratieve stukken. Een overzicht van deze materialen kan op de volgende pagina terug gevonden worden: snijbare materialen

Kunstwerk laser cutting
Lasergesneden panelen