Lasergraveren

Lasergraveren

Lasergraveren is een snelle en efficiënte markeertechniek om producten te identificeren en/of te personaliseren. Raytech biedt graveren aan als complementaire laseractiviteit naast het lasersnijden en laserlassen.

  • Lasergraveren metaal
  • Lasergraveren
  • Precisie lasergraveren

Kritische toepassingen

Een permanente gravure bestand tegen zuren en reinigingsmiddelen is uitermate belangrijk bij het lasergraveren van bijvoorbeeld medische gereedschappen. Bij het steriliseren van medische tooling mogen er logischerwijze geen delen van de lasergravure vrijkomen.

GRAVURE
Naspeurbaarheid automobiel
GRAVURE
Voedingsindustrie
Component nummering

Traceerbaarheid en personalisatie

Laser engraving wordt voornamelijk gebruikt om de traceerbaarheid van serieproducties te verbeteren. Daarnaast kunnen componenten of producten gepersonaliseerd worden door een unieke lasergravures. Zo worden 3D geprinte of lasergesneden brillen telkens gepersonaliseerd naar wens van de eindgebruiker.

Toepassingen gravures: logo’s – bar/QR-codes – serienummers – kentekenplaten met fabrikant – en productinformatie.

Overzicht beschikbare materialen

Diep contrast en afbeeldingen graveren met laser

 

Diep contrast

Afhankelijk van graveerparameters (snelheid, vermogen en frequentie) kunnen verschillende grijswaarden bekomen worden. Zo wordt het mogelijk om sterk contrasterende gravures te bekomen welke zeer goed zichtbaar en leesbaar zijn.

 

Afbeeldingen

Daarnaast is het mogelijk om afbeeldingen te graveren door verschillende grijswaarden met elkaar te combineren. Laser engraving van een foto wordt gedaan door middel van een bitmap. Deze converteert een afbeelding (JPEG, PNG,…) in een graveerbaar formaat. Daarna kan de gravure aangebracht worden in één tint of in meerdere tinten (mogelijk om +200 verschillende grijswaarden te combineren in één afbeelding).

Lasergravure foto
Diep contrast graveren