High speed micro lasersnijden

High speed metaal lasersnijden

Snijsnelheid of acceleratie?

Ondanks het feit dat snijsnelheid en acceleratie beide belangrijke parameters zijn bij het lasersnijden verschillen ze toch enigszins van elkaar.
Uiterst hoge snijsnelheden zijn enkel en alleen mogelijk bij het snijden van stukken met grotere afmetingen en dan voornamelijk op rechte stukken (een auto op een snelweg kan makkelijker een hoge snelheid behalen tegenover een wagen in een stadskern). Dit betekent dat de snijsnelheid bij het lasersnijden van kleine onderdelen beperkt blijft. Echter, om kleine componenten met veel details toch ultra snel te kunnen verwerken wordt daarom vooral gewerkt met acceleratieparameters.

 

High speed metaal lasersnijden

Standaard lasermachines versnellen traag nadat een hoek, gat of complexe contour gesneden is. Het is deze trage versnelling die zorgt voor lange snijtijden en dure verloren productietijden.

Door gebruik te maken van laserapparatuur die de mogelijkheid heeft om (ultra) snel te accelereren, kunnen kleine stukken met complexe vormen snel, efficiënt en economisch gesneden worden.

Metaal lasersnijden
Lasersnijden grote reeksen – high speed laser cutting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoge acceleratie lasermachine

Raytech heeft een vlakbedlaser ontwikkeld die uiterst hoge acceleraties kan halen. Deze micro lasermachine maakt het mogelijk om kleine metalen onderdelen veel sneller te snijden in vergelijking met standaard lasermachines op de markt, zonder verlies aan nauwkeurigheid. Afhankelijk van materiaaldikte is een tolerantie vanaf 20µm mogelijk. Door middel van verdere optimalisatie zijn nauwkeurigheden van 10µm haalbaar (weliswaar bij beperkte plaatdikte).

Hoe precisie verhogen:

  • ‘Verfijnen’ NC Code
    • Geoptimaliseerde nesting, snijbreedtecompensatie en snijvolgorde
  • Opspanning
    • Lasersnijden met kalibers
Metaal laser cutting
Precisie lasergesneden veeronderdelen

We can offer you a solution

Ask your question