Laserbewerkingen – case studies
Onderdeelreductie
Oorspronkelijk bestond deze gripper uit zeven onderdelen die op basis van verschillende bewerkingen werden geproduceerd. Raytech herleidde deze zeven onderdelen naar één onderdeel met één snijproces.
Hoog precisie kalibratieplaatje
KLA Tencor zocht een geschikte partner voor de ontwikkeling van een nieuw kalibratieplaatje voor optische meetapparatuur. Deze component kwam tot stand dankzij een mix van verschillende laserbewerkingen.
Overzicht van moeilijk snijbare materialen met laser
Niet alle materialen laten zich even goed lasersnijden als multiplex of staal. Door de jaren heen heeft Raytech een uitgebreide parameterlijst opgebouwd om moeilijk snijbare materialen toch te kunnen verwerken.
Micro lasersnijden of stansen?
Onderdeel produceren door stansen of door middel van (micro) lasersnijden? Is lasersnijden enkel voor prototypes en kleine reeksen?
Laserlassen voordelen en beperkingen
Overzicht kenmerken laserlassen zonder toevoegmateriaal. Wanneer is het nuttig om laserlassen in te zetten en wanneer wordt best overwogen om een andere lastechniek te gebruiken?
Wat is mogelijk bij het lasergraveren in metaal?
Door middel van lasergraveren is het mogelijk om gedetailleerde markeringen aan te brengen in een metaaloppervlakte. Overzicht van toepassingen, kenmerken en beschikbare materialen.
Massaproductie buisvormige componenten?
Voor de productie van grote series buiscomponenten maakt Raytech gebruik van eigen ontwikkelde buislasermachines. Centraal bij deze buislasermachines: snelheid & precisie.
Is de gevraagde tolerantie haalbaar?
Nauwkeurigheden van het micro lasersnijden liggen binnen een zeer nauw tolerantieveld echter zijn er wel enkele factoren waarmee rekening gehouden moet worden: