Laserbewerkingen – case studies

Overzicht van moeilijk snijbare materialen met laser

Niet alle materialen laten zich even goed lasersnijden als multiplex of staal. Door de jaren heen heeft Raytech een uitgebreide parameterlijst opgebouwd om moeilijk snijbare materialen toch te kunnen verwerken.

Lees verder

Laserlassen voordelen en beperkingen

Overzicht kenmerken laserlassen zonder toevoegmateriaal. Wanneer is het nuttig om laserlassen in te zetten en wanneer wordt best overwogen om een andere lastechniek te gebruiken?

Lees verder

Micro lasersnijden of stansen? 

Onderdeel produceren door stansen of door middel van (micro) lasersnijden? Is lasersnijden enkel voor prototypes en kleine reeksen?

Lees verder

Lasergraveren metaal
Door middel van lasergraveren is het mogelijk om gedetailleerde markeringen aan te brengen in een metaaloppervlakte. Overzicht van toepassingen, kenmerken en beschikbare materialen.

Lees verder

Massaproductie buisvormige componenten?

Voor de productie van grote series buiscomponenten maakt Raytech gebruik van eigen ontwikkelde buislasermachines. Centraal bij deze buislasermachines: snelheid & precisie.

Lees verder

Lasermarkeren of lasergraveren? 

Objecten kunnen voorzien worden van een identificatie of personalisatie in de vorm van tekst, logo of afbeelding. Door middel van laserlicht wordt een markering of gravure aangebracht. Maar waar ligt nu precies het verschil tussen lasergraveren en lasermarkeren?

Lees verder

Is de gevraagde tolerantie haalbaar?

Nauwkeurigheden van het micro lasersnijden liggen binnen een zeer nauw tolerantieveld echter zijn er wel enkele factoren waarmee rekening gehouden moet worden:

Lees verder