Laserbewerkingen –  toepassingen & voorbeelden

Shims vanaf dikte 0,01mm!

Dikteplaatjes en/of pasringen worden gebruikt om een nauwkeurige positionering en uitlijning van machines en componenten te bekomen. Shims kunnen geproduceerd worden vanaf een dikte van 0,01mm.

Lees verder

Microscopische kleine onderdelen

Zeer precies lasersnijden van kleine metaalonderdelen. Deze componenten worden vaak gebruikt bij mechanische horloges, juwelen, halfgeleiders en elektronica applicaties.

Lees verder

 

Precisie filters

Raytech heeft verschillende productiemethodes om hoog nauwkeurige filters te produceren. Deze kunnen opgedeeld worden in drie segmenten:

  • Filters lasersnijden uit metaalplaat (meestal rvs)
  • Op maat snijden van filterdoeken en metaalgaas
  • Laag-per-laag opbouwen van filters (3D printing)

Lees verder

Brandstofcellen en koelvinnen

Dunne metalen (vanaf dikte 0,01mm) platen worden vaak gebruikt voor het samenstellen van lamination stacks. Deze bestaan uit verschillende afzonderlijk gesneden staalvellen die op elkaar gestapeld worden.

Lees verder

Filtermateriaal op maat snijden

Aan de hand van lasertechnologie snijdt Raytech filtermateriaal op maat. Papierfilterdoek, metaalgaas, mesh, gebreide doeken… zijn slechts een deel van de mogelijk bewerkbare materialen.

Lees verder

5x dunner dan een mensenhaar!

Folies met een dikte vanaf +/-0,01mm kunnen op maat gesneden worden met micro lasermachines. Wetende dat een gemiddeld mensenhaar ongeveer 0,05mm dik is, is het best speciaal dat het mogelijk is om foliematerialen te verwerken dat 5 keer dunner zijn dan een mensenhaar.

Lees verder

Rotoren en statoren

Voor resolvers, elektrische motoren en transformatoren

Als toeleverancier produceert Raytech lamination stacks door middel van verschillende laserbewerkingen. Deze stacks (blikpakket), geproduceerd met strikte toleranties, vormen de kern van rotoren en statoren in hoogtechnologische elektrische motoren.

Lees verder

Gripper voor geavanceerde weefmachines

Oorspronkelijk bestond deze gripper uit zeven onderdelen die op basis van verschillende bewerkingen werden geproduceerd. Raytech herleidde deze zeven onderdelen naar één onderdeel met één snijproces.

Lees verder

Micro lasersnijden van stents

Voor een klant, ontwikkelde Raytech een custom-made buislasersnijmachine voor de serieproductie van stents. Deze lasermachine maakt het mogelijk om buismateriaal met hoge snijsnelheden te verwerken.

Lees verder

Hoog precisie kalibratieplaatje

KLA Tencor zocht een geschikte partner voor de ontwikkeling van een nieuw kalibratieplaatje voor optische meetapparatuur. Deze component kwam tot stand dankzij een mix van verschillende laserbewerkingen.

Lees verder

 

 

Kaak-en schedelimplantaten

Aan de hand van micro lasersnijden slaagt Raytech erin om hoog nauwkeurige implantaten (Cranio Maxillofacial) te produceren. Deze worden onder andere gebruikt bij kaak-en schedeloperaties.

Lees verder

Op maat gemaakte voelermaten

Voelermaten zijn een veel gebruikt meetgereedschap om tussenruimtes/spelingen op te meten voor technische doeleinden. Op maat gemaakte sets, lasergesneden vanuit dun plaatmateriaal.

Lees verder

Tekstplaten, kunstwerken en monumenten

Lasersnijden maakt het mogelijk om snel, gekke en opvallende vormen uit plaatmateriaal te snijden. Voor het maken van tekstplaten, kunstwerken, straatmeubilair en monumenten is de techniek van lasersnijden dan ook bijzonder interessant.

Lees verder