Laserboren

+500 gaten per seconde

Tijdens het laserperforeren worden in-shots gemaakt door de laserbundel met één enkele puls in te schieten. Hierdoor kunnen gaten gemaakt worden zonder contouren te snijden. Dit maakt het mogelijk om snel een grote hoeveelheid gaten te maken. Voorbeelden van toepassingen: filterdelen, meshstructuren, luidsprekergrills, decoratie,…

Verder is ook de precisie en positie van de geperforeerde gaten belangrijk. Om telkens de grote hoeveelheid gaten die per seconde gemaakt worden, juist te kunnen positioneren, is het absoluut noodzakelijk om te beschikken over een ultra snel XYZ assensysteem.

Laserboren: snel & nauwkeurig perforeren

Laserboren is een uitermate geschikte techniek voor de productie van onderdelen waarin een grote hoeveelheid kleine gaten aanwezig zijn. Laserboren, ook wel laser drilling genoemd, is mogelijk in zowel buis als plaatmateriaal.

  • Laserboren gaten
  • Laserperforaties kleine gaten lasersnijden
Micro perforaties
Micro perforaties

Microperforaties filtercomponenten

Aan de hand van laser drilling kunnen honderden gaten per seconde in plaat of buismateriaal worden gemaakt. Het spreekt voor zich dat deze bewerking zich dan ook uitstekend leent voor de productie van filterelementen (filterschijven – filterbuizen -…).

Laserboren wordt interessant wanneer filtercomponenten met niet-standaard afmetingen en unieke gatenpatronen vereist zijn. Het perforeren aan de hand van laser drilling maakt het mogelijk om snel filterelementen op maat te produceren.

Lees meer over filterproductie:

Laserboren is interessant wanneer: 

1) een groot aantal gaten vereist is
2) de diameters van de gaten klein zijn (Ø < 0,1mm)
3) de plaatdikte beperkt is (plaatdikte < 1,5mm)