Dunne plaat lasersnijden

Dikte vanaf 0,01mm

Onderdelen kunnen zowel uit ferro als uit non-ferro platen gesneden worden. Door te experimenteren met verschillende type laserbronnen en lasermachines kunnen we met zekerheid zeggen dat laagvermogen fiber lasermachines het meest geschikt zijn voor de verwerking van dunne platen en foliematerialen. Micro lasermachines maken het mogelijk om dunne platen met een dikte vanaf 0,01mm tot 1mm te lasersnijden. Voor materialen dikker dan 1mm verwijzen we naar onze pagina: standaard lasersnijden

Dunne plaat materialen

Naast een grote stock aan RVS platen en folies beschikt Raytech over een groot aanbod aan plaatmateriaal uit andere materialen. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld messing, titanium, aluminium, fosforbrons, brons … Verder is het natuurlijk ook altijd mogelijk om eigen plaatmateriaal aan te leveren.

 

Plaatwerk stacks

De afbeelding bovenaan de pagina is een voorbeeld van een roestvaststaal plaat die gebruikt wordt in waterstofcompressie systemen. Vaak worden dit soort dunne plaatjes gebruikt om stacks op te bouwen. Dit gebeurt door het op elkaar stapelen van verschillende losse platen die uiteindelijk één assemblage vormen.

Dergelijke stacks (door middel van dunne plaat lasersnijden) worden vaak gebruikt in volgende toepassingen:

  • Koelvinnen
  • Fuel cell assemblages
  • Statoren & rotoren (elektrische blikpakketten)
  • Waterstof compressoren

Er zijn ‘lamination stacks’ die uit meer dan 10.000 verschillende plaatjes bestaan. Dit betekent dat naast precisie ook productiviteit een belangrijke rol speelt bij het produceren van dergelijke dunne plaatjes voor metaal stacks. Voor het verwerken van grote reeksen is het belangrijk om hoge snijsnelheden en hoge acceleraties te behalen. Zo kunnen volume en prijsvereisten worden gerespecteerd.