Voelermaten op maat

Voelermaten sets op maat laten maken

Voelermaten zijn een veel gebruikt meetgereedschap om diktes en tussenruimtes/spelingen op te meten.

Een set is opgemaakt uit een houder waar zich lasergesneden plaatjes met verschillende diktes in bevinden. De minimum dikte van een voelmaatje bedraagt 0,005mm. Om de dunste plaatjes te beschermen kan gekozen worden om een extra beschermplaat in de houder te voorzien.

Om uiteenlopende diktes op te meten legt men meerdere plaatjes op elkaar om de gewenste dikte te verkrijgen. Alsook kunnen de schroef en borgmoer worden vastgedraaid om de plaatjes in de juiste werkpositie te behouden.

 

Lasergraveren: identificatie

De dikte wordt op elk plaatje afzonderlijk weergegeven, dit gebeurt aan de hand van een lasergravure. Ook de houder kan voorzien worden van extra informatie, in bovenstaande foto is dit de dikterange (0,03 tot 0,30mm) en het totale aantal voelmaatjes (28 blades). Dikwijls wordt ook een bedrijfslogo op de houder aangebracht.

Op maat gemaakte voelermaat
Precisie diktelemmer + logo lasergravure

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op maat gemaakt

Raytech heeft de mogelijkheid om voelermaatjes op maat te maken. Eerst worden de onderdelen uit folie en plaatmateriaal gesneden door middel van micro lasersnijden. Na het lasersnijden worden de voelermaatjes voorzien van tekst waarop de dikte vermeld staat. Uiteindelijk worden de losse vellen in de houder gemonteerd.

Veel gebruikte doeleinden van voelersets zijn onder andere het opmeten van de elektroden van een bougie, de afstelling van een klepspeling, afstand tussen contactpunten van ontstekingen en nog veel meer.

 

Specificaties:

Lasersnijden voelermaat
Set van 0,03 tot 0,30mm
  • Lengte voelermaat:     Volgens klantspecificatie
  • Aantal bladen:               Volgens klantspecificatie
  • Diktes:                             Min. dikte vel: 0,005mm
  • Materialen:                     Voornamelijk RVS