Additive manufacturing

3D geprinte titanium brillen

Designvrijheid

Door gebruik te maken van Additive Manufacturing zijn er quasi onbeperkte mogelijkheden qua vormgeving en personalisatie. Om deze ongeziene brildesigns om te zetten van ontwerp tot eindproduct zocht Hoet Eyewear een flexibele en betrouwbare partner.

 

Hoet Eyewear

De Brugse ontwerper Patrick Hoet ontwikkelt, tekent en produceert creatieve en unieke brilmonturen. Een deel van zijn collectie bestaat uit 3D geprinte titanium brillen.

 

Opvallend onopvallend en onopvallend opvallend

Raytech produceert ondertussen geruime tijd, in continu overleg, brillencollecties voor Hoet. Ondertussen zijn er negen verschillende modellen van onder het poederbed gehaald. De brillen zijn roestvrij, anti-allergisch, licht maar toch duurzaam, gepersonaliseerd en hebben een op maat gemaakte pasvorm.

De monturen van Patrick Hoet zijn ondertussen bekend in binnen- en buitenland. De unieke titanium brilmonturen worden in tientallen landen verkocht door selectief uitgekozen dealers.

 

Hoet Couture

EOS Case Study

Patrick Hoet aan het woord:

"Ontwerpbureau Hoet kent Raytech al meer dan 25 jaar als “laser specialist”. Al die tijd hadden we een vlekkeloze samenwerking. Dat is deels te verklaren door de knowhow die Raytech in huis heeft, maar ook, en misschien vooral, door de perfecte communicatie, door de kwaliteit die ze leveren en door korte reactie- en productietijd. Raytech stond altijd al open voor innovatie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat wij bij Raytech gingen aankloppen voor de productie van brillen die met SLM techniek gemaakt worden. Het was dus ook niet verwonderlijk dat we na twee maanden proefdraaien onze eerste brillen in handen kregen. Hoedje (Hoetje) af."