Fijn lasersnijden

Starten waar anderen stoppen.

Als toeleverancier, gespecialiseerd in fijne laserbewerkingen, produceert Raytech microscopisch kleine componenten. Hiervoor worden micro lasermachines ingezet die het mogelijk maken om uiterst precieze onderdelen te snijden.

Fijn lasersnijden metaal
Lasersnijden van fijnmechanische onderdelen.

 

Precisie gesneden tandwielen

Zoals op de foto bovenaan deze pagina te zien is, maakt micro/fijn lasersnijden het mogelijk om kleine tandwielen te produceren. Eindbestemming voor deze tandwielen zijn voornamelijk hoog nauwkeurige mechanische uurwerken.

Afmetingen van het tandwiel zijn:

Tandhoogte: 0,3mm
Breedte van lettters: 0,06mm
Diameter centergat: 0,6mm

 

Voornaamste voordelen van micro lasersnijden?

 • Kleine snedebreedte: +/- 20µm
  • Door de kleine snedebreedte van de laserstraal kunnen componenten zeer dicht bij elkaar geplaatst worden (=nesting). Zeker indien gewerkt wordt met peperdure grondstoffen is een efficiënte nesting belangrijk.
 • Quasi geen verdere nabewerking vereist na het snijden
 • Hoge snijsnelheid en ultra hoge acceleraties
  • Om grote reeksen voordelig te produceren beschikt Raytech over enkele in-house ontwikkelde lasermachines. Deze micro lasermachines zijn gemaakt om massaproducties efficiënt en economisch te kunnen produceren. Meer informatie hiervoor kan gevonden worden op volgende pagina: grote reeksen
 • Micro lasersnijden is een contactloze metaalbewerkingsmethode
 • Ratio materiaaldikte – gat diameter
  • Het is mogelijk om een klein gat te maken in relatief dik materiaal. Zo kan een gat van Ø0,2mm gemakkelijk gemaakt worden in een plaat met dikte van 0,9mm. Vergeleken met andere technieken zoals chemisch etsen zou deze ratio niet haalbaar zijn.

Meer afbeeldingen en voorbeelden van micro lasergesneden stukken kunnen gevonden worden op de pagina: micro lasersnijden.

Precisie laser cutting horlogerie
Hoge precisie lasersnijden. Nauwkeurigheid: 15µm
Fijn lasersnijden metaal tandwiel
Micro lasergesneden tandwiel