Grote hoeveelheid lasersnijden

Concurreren met stansen

In de metaalverwerking industrie is het een algemeen begrip dat stansen de juiste manier is om grote hoeveelheden te produceren  vanwege de kostenefficiëntie t.o.v. een grote hoeveelheid lasersnijden.

Dankzij de ultramoderne machinebouw van Raytech kunnen we dit oude idee echter achter ons laten en concurrerend lasersnijden bieden zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Door onze verbeterde technologie kunnen we de prijs naar beneden drukken tot volgende:

 

Grote hoeveelheid lasersnijden vs stamping

 

Een grote hoeveelheid lasersnijden tegen vergelijkbare of zelfs lagere kosten dan stansen, zonder enkele van de nadelen die stansen met zich meebrengt, is mogelijk gemaakt door onze vindingrijkheid en in-house engineering. 

Het feit dat we dit soort lasersnijden met hoge snelheid kunnen bieden, waarvoor geen tooling vooraf nodig is, maakt het de perfecte optie om de lange doorlooptijden van het stansen in te vullen.

Mogelijke projecten zijn (maar niet beperkt tot):

Grote hoeveelheid lasersnijden: Precisie lasergesneden veerdelen

Precisie lasergesneden veerdelen

in-house ontwikkelde hoge acceleratie lasermachine

Standaard lasermachines versnellen traag nadat een hoek, gat of complexe contour gesneden is. Het is deze trage versnelling die zorgt voor lange snijtijden en dure verloren productietijden.

Door gebruik te maken van laserapparatuur die de mogelijkheid heeft om (ultra) snel te accelereren, kunnen kleine stukken met complexe vormen snel, efficiënt en economisch gesneden worden.

Raytech heeft een vlakbedlaser ontwikkeld die uiterst hoge acceleraties kan halen. Deze micro lasermachine maakt het mogelijk om kleine metalen onderdelen veel sneller te snijden in vergelijking met standaard lasermachines op de markt, zonder verlies aan nauwkeurigheid.

Afhankelijk van materiaaldikte is een tolerantie vanaf 20µm mogelijk. Door middel van verdere optimalisatie zijn nauwkeurigheden van 10µm haalbaar (weliswaar bij beperkte plaatdikte).

Hoe precisie verhogen:

  • Verfijnen’ NC Code
    • Geoptimaliseerde nesting, snijbreedtecompensatie en snijvolgorde
  • Opspanning
    • Lasersnijden met kalibers
Bovendien is er de mogelijkheid voor grotere en frequente orders een in-house op maat gemaakte machine te ontwikkelen speciaal voor uw product!
 

Snijsnelheid vs acceleratie

Ondanks het feit dat snijsnelheid en acceleratie beide belangrijke parameters zijn bij het lasersnijden verschillen ze toch enigszins van elkaar. 

Uiterst hoge snijsnelheden zijn enkel en alleen mogelijk bij het snijden van stukken met grotere afmetingen en dan voornamelijk op rechte stukken (een auto op een snelweg kan makkelijker een hoge snelheid behalen tegenover een wagen in een stadskern). Dit betekent dat de snijsnelheid bij het lasersnijden van kleine onderdelen beperkt blijft. 

Echter, om kleine componenten met veel details toch ultra snel te kunnen verwerken wordt daarom vooral gewerkt met acceleratieparameters.